Zbog odigravanja utakmice reprezentacije, subotnji program bio je nešto kraći, ali, s obzirom na rezultat, možda bi bilo bolje da smo odigravali naše tekme.
   Vjerujem da bi se više zabavili.
   No što je, tu je, dečki bu se protiv Francuza sigurno pokazali u boljem svjetlu. 
   Odigrali smo 10 utakmica, 4 U-10 Cedevita cupa, 4 utakmice kafića i po jednu u glavnom i veteranskom dijelu.
   Opet je prikazan odličan nogomet, atmosfera je bila južnoamerička, a posebice na utakmicama kafića.
 


   Premijerno smo na Kocki mogli vidjeti izdanje budućih naraštaja koji će za par godina trčkarati Kockom u glavnom turniru.
   Zahvaljujući pokrovitelju Cedeviti i njihovom predstavniku Krešimiru Pink Pantheru Hernautu, održan je Cedevita cup, natjecanje dječaka uzrasta do 10 godina.
   Natjecale su se dvije velikonogometne ekipe (NK Prečko i NK Bubamara) i dvije iz malog nogometa (Futsal Dinamo - ekipa Antonija Čuljka (sin našeg Mate) i MNK Fotex Junajted - dječaci našeg sponzora Fotexa, koji su potegnuli u Prečko iz Varaždina).
   U 1/2 finalnim susretima vidjeli smo čak 15 pogodaka (NK prečko je pobijedilo Futsal Dinamo 4 : 2, dok je Fotex Junajted bio bolji od Bubamare sa 7 : 2).
   Prvi pogodak na turniru postigao je omaleni Luka Fofić iz Prečkog, a posljednji, pobjednički, Lemie Lajtman iz Fotex Junajteda.
   U utakmici za 3. mjesto, Futsal Dinamo nadvisio je vršnjake iz Bubamare s 5 : 2, a jedan pogodak postigao je i Antonio Čuljak.
   I onda, u finalu DRAMA.
   Čim su krenuli s centra, Prečkanci, preko ponajboljeg igrača generacije, općenito u Hrvatskoj, Brune Todorića dolaze u vodstvo.
   U posljednjoj minuti, Andro Bojanić povisuje na 2 : 0 i osigurava miran odlazak Prečkanaca na odmor.
   Tako bi i bilo da nije bilo Lemie Lajtmana, koji u posljednjim sekundama, ipak, vraća kakvu takvu nadu u povratak Varaždincima.
   Međutim, kako je počelo prvo, tako započinje i drugo poluvrijeme.
   Opet, Bruno, specijaliziran za rane pogotke, povećava vodstvo i odvodi Prečko na pristojnih +2.
   A tad na scenu stupa 5 Inkvizitora iz Fotexa.
   Raul Da Costa s dva pogotka ('12. i '15.) vraća utakmicu u egal i, moram priznati, poveselio sam se kako će pobjednuika odlučivati udarci s 27 metara, ali mi je limač Lemie, specijaliziran za pogotke u zadnjim minutama, pokvario veselje svojim drugim i posljednjim pogotkom na turniru.
   U tijesnoj konkurenciji više igrača, najboljim je proglašen Antonio Čuljak iz Futsal Dinama.
   Sve ekipe dobile su pehare, lopte i prigodne poklone pakete Cedevite, a mi im se još jednom želimo zahvaliti što su svojim prvenstveno dolaskom, a onda i prikazanom nogometnom vještinom, uveličali obilježavanje našeg 40. jubileja, a posebice i njihovim voditeljima Slavku Fofiću (Bubamara), Bruni Petermanu (Prečko), Melani Mihić (Futsal Dinamo) i Daliboru Leskovaru (Fotex Junajted).

1/2 finale
NK Prečko   -   Futsal Dinamo      4 : 2   (3 : 1)   (Fofić '1; Bojanić '7; Todorić '8; Kralj '12 - Juriša '3; Čulina '14)
NK Bubamara   -   MNK Fotex Junajted       2 : 7   (1 : 5)   (Đaniš '1; Benotić '11 - Nestić '2, '8; Da Costa '4, '6; Kozjak '8; Lajtman '12, '14).   

za 3. mjesto
Futsal Dinamo   -   NK Bubamara       5 : 2   (1 : 0)   (Ladišić '7; Čuljak '10; Višnić '14; Čulina '15, '16 - Đaniš '10; Domazet '16).

Futsal Dinamo: Roko Skorić, Leo Ladišić, Roko Stanzl, Roko Čulina, Noa Juriša, Antonio Čuljak, Filip Jurjević, Franjo Višnić, Marko Malarić.
Trenerica: Melani Mihić.
NK Bubamara: Ivan Benotić, Nikola Radišić, Luka Šimičević, Mateo Đaniš, Miro Domazet, Josip Golubić.
Trener: Bruno Peterman, voditelj: Slavko Fofić.

FINALE
NK Prečko   -   MNK Fotex Junajted       3 : 4   (2 : 1)
Strijelci:
1 : 0 Todorić ('1); 2 : 0 Bojanić ('8); 2 : 1 Lajtman ('8); 3 : 1 Todorić ('9); 3 : 2 Da Costa ('12); 3 : 3 Da Costa ('15); 3 : 4 Lajtman ('16).

NK Prečko: Bruno Todorić, Kristian Kralj, Davor Rončević, Andro Bojanić, Luka Fofić, Gabriel Šulek.
Trener: Bruno Peterman, voditelj: Slavko Fofić.
MNK Fotex Junajted: Lemie Lajtman, Raul Da Costa, Viktor Baumhak, Roko Kozjak, Niko Nestić.
Trener: Dalibor Leskovar. 
_____________________________________________________________________

   Veteransku utakmicu odigrali su Pizzeria SOS i Prijatelji iz Samobora, predvođeni našim Prečkancem Željkom Črnkom.
   Prijatelji dolaze u vodstvo preko Igora Matijašića, inače ravnatelja Osnovne škole iz Bregane, s najljepšim imenom (Milana Langa), no Picmajstori odmah lože peć i, preko svojih dostavljača Marija Majseca i Edina Bašića, isporučuju 2 džambice u vrlo kratkom roku.
   Samoborci će svoju sreću potražiti kroz repasaž, a mi možemo poručiti i pozivnicu uručiti svim školarcima iz Bregane, kako u srijedu mogu doći na pokazni sat vrhunskog kratkog fudbala u prezentaciji njihovog ravnatelja Igora.

1. Pizzeria SOS   -   Prijatelji       3 : 1   (2 : 1)  (Majsec '3; Bašić '8, '16 - Matijašić '2).
____________________________________________________________________

   Jedinu seniorsku utakmicu glavnog turnira, odigrali su Tvornica zdrave hrane i Kocka 1979. Pajo.
   Mali Meradozi, pod vodstvom nutricioniste Marka Čendaka, prikazali su dopadljiv mali nogomet i nametnuli visoke standarde u nastavku natjecanja.
   S vrata je igrom dirigirao Pavo Ježić, dok je prema naprijed bio neumoljiv brat mu Petar.
   Pajkići su odlična kvartovksa malonogometna momčad (isti nastupaju i za Old Captain na turniru kafića), ali ima nedostaje onaj mali prstohvat uigranosti, koji krasi igru Nutricionista.
   Taman tolika je bila i razlika u konačnom skoru.

1. Tvornica zdrave hrane   -   Kocka Pajo 1979.       4 : 2   (1 : 0)   (Pe. Ježić '8, '18; Pavičić '11; Čendak '18 - Pajk '16; Prpić '19).
Kocka Pajo 1979.: Robert Karlović, Dino Prpić, Tin Rauch, Dino Budimir, Borna Pajk.
Voditelj: Borna Pajk i Branko Pajk (u egzilu).
_________________________________________________________________

1. Super cup Prečkog, turnir 8 kafića

   Odigrane su preostale 3 utakmice 1/4 finala i jedna utakmica repasaža.
   Prvo su u matineji dana u 15:00 startali CB Talir (višestruki prvaci Prečkog u nogometu na male golove) i Rakija bar (aktualni prvaci Prečkog).
   Rakijaši su pokazali zašto su još uvijek aktualni prvaci i s uvjerljivih 5 : 1 poslali Talir u repasaž.
   Mornari iz Old Captaina, također su s komotnih 2 : 0 protiv Žutih otplovili u 2. kolo, gdje će čekati boljeg iz repasaža Brooklyna i Talira (kvartovski El Clasico).
   Od kad su izvučeni parovi Super cupa, Luka Bratković (Foolir) pozitivno nabrijava atmosferu, slaže roster, te se s nestrpljenjem čekao njihov premijerni nastup.
   Nasuprot njih stajale su stare iskusnjare iz CB Žana, predvođene Tomekom Mihocijem.
   Foolirovci su se na kraju ipak isfulirali (najveći foleri bili su Fićo Bolf Radaniović i 2 x Čabica Strupar) i otišli ravno u 1/2 finale, dok su Žanovci u repasažu kontra Žutih pokušavali izboriti nastavak natjecanja.
   I onda šećer na kraju, šlag na malonogometnboj torti, u kuhinji majstora poslastica iz Žana i Žute.
   Dečki su prikazali fantastičan nogomet, žao nam je što je u 2. kolu bilo mjesta samo za jedno Ž, jer zbog onog što su prikazali i jedni i drugi, publika puni tribine južnoameričkih stadiona.
   Atmosfera je bila paklena, a predvodio ju je najpoznatiji Torcidaš iz Prečkog i predvodnik Žutih promila, Mario Margetić Mrga.
   Naravno, bez naše Jasminke Žerić iliti samo TETE ŽUTE, ne bi bilo ništa od toga.
   Takve organizirane skupine navijača, ne bi se posramili ni naši BBB.
   Žanovci kreću furiozno i na odmor, preko Tomislava Fiolića, Matije Tonkovića i Hrvoja Gunčevića, odlaze s uvjerljivih 0 : 3.
   U poluvremenu, alfa i omega Žutih, Željko Črnko, vrhunski strateg i taktičar, povlači ključni potez utakmice.
   Sebe ostavlja na klupi, a teren prepušta onima kaj nekaj znaju.
   Ono što je Liverpool napravio Milanu 2005. godine je "goli kuvac" naspram onog što su Žuti napravili Žanovcima u drugom dijelu.
   Liverpool je za preokret imao samo 45 i došli su samo do izjednačenja, dok su Žuti na raspolaganju imali čak dugačkih 8 minuta.
   2 x Patrik Salamon i 2 x  Filip Jugkala do takvog su delirija oduševljenja doveli našu Tetu Žutu, da im je ista poslije utakmice obećavala brda i doline u slučaju konačnog uspjeha.
   U slučaju mogućeg neuspjeha, nagradu će preuzeti Željko Črnko i njegov vrtićki kolega, a pisac ovih redaka.
   O kakvoj je nagradi riječ, nije za ovu stranicu.

1/4 finale
1. CB Talir   -   Rakija bar Prečko       1 : 5   (0 : 2)   (Jurčić '13 - Cvetko '5, '7; Sekulić '13; Bartolić '14; Petrunić '15).
2. Old Captain   -   CB Žuta       2 : 0   (0 : 0)   (Prpić '10; Karlović '12).
3. CB Žan   -   Foolir bar       1 : 3   (0 : 0)   (Mihoci '16 - Bolf Radanović '9; Strupar '13, '16)
REPASAŽ
1. CB Žuta   -   CB Žan       4 : 3   (0 : 3)   (Salamon '11, '14; Jugkala '13, '15 - Fiolić '3; Tonković '7; Gunčević '8).