Zbog odigravanja kvalifikacijske utakmice reprezentacije, jučerašnji program je bio nešto kraći, a startao nam je 7. S.C. Flegar cup za veterane.
Okupilo se šaroliko,ali kvalitetno društvo od nekih 16 ekipa, koje će u slijedeća 3 tjedna htjeti pokazati da su baš oni najbolji dribleri na male golove.
Naslov brane Flegarovi Stomatolozi, ali bar još 14 ekipa im želi "polomiti" zube i maknuti ih s trona.

 


 Uvodnu utakmicu trebali su odigrati CB Lula i Končar, ali je potonjima nestalo napajanja na niskopodnom tramvaju, te su rekli kako bu stigli na repasaž, koji je na programu u iduću srijedu.
   
   Druga utakmica (HiP izgradnja - Dipa) opravdano je odgođena, zbog smrtnog slučaja aktera oba takmaca, te će biti odigrana na matineji (prije nego ih publika može pogledati) u petak, 03.09., u 17:30 sati.
   
   Treća utakmica bila je klasični kvartovski El Klasiko između CB Talira i CB Brooklyna.
Od Brooklynovih Oldtajmera na spisku je bio samo Darko Bukovčan, ali je on pravio društvo na klupi voditelju Siniši Orliću, uopće ne ulazeći u igru, a prijavljen je samo zbog svoje rutinirane preciznosti, ukoliko utakmica regularno završi bez pobjednika.
Brooklyn je pritiskao, tražio rješenja, dok se Talir iskusno opredjelio na kontre, čekajući kiks suparničke zadnje linije.
Završilo je početnički, te smo pobjednika dobili kaznenim udarcima s gola na gol.
Mario Jurčić Dugonja i Denis Jurinić Glavonja za Talir pogađaju parkiralište na zapadnoj strani igrališta, jednako kao i Dadi Guštin za Brooklyn.
Zato su, najbolji igrač iz 2019. godine, Piksi Kusturić i Brooklynov tajni adut Bukva bili precizni, te Pionire odveli u 2. kolo, a Talir pogurali u repasaž.

   Branitelj Naslova, S.C. Flegar, puno teže nego što to rezultat govori, uspio je preskočiti Prijatele iz Samobora.
Prijateli su 1. poluvrijeme odigrali nešto lošije, ali su zato u drugom, ostavši bez snage, još malo popustili.
Tradicionalno, u svemu tome, prednjačio je domaći dečec, Željko Črnko, ne dopustivši nikom od svojih suigrača da mu preuzme titulu najlošijeg na terenu.
Dečki se jesu trudili, ali jučer je Črni naprosto bio briljantan.
S dva euro pogotka Siniše Ferenčeka, od kojih je prvi bio u rašlje s nekih 8-9 metara, Zubari su se rutinirano plasirali u slijedeći krug natjecanja.

   Voditelj druge Flegarove ekipe, Tomislav Ladović, rekao je kako njih ne zanimaju utakmice 1. kola, te da odmah žele igrati repasaž.
Shodno tome, prepustili su prolazak Poletarcima u 2. kolo, a oni će nabrijani doći u srijedu nja ponovni pokušaj.

   Repasaž 1. kola odigrali su CB talir i Prijateli iz Samobora.
Prijateli su preko Tomislava Otmačića zabili svoj prvijenac, ali su ih prethodno Talirovci postigli čak 6, te ća nam naši dragi samoborski prijatelji ponovno doći dogodine, kada prođu instrukcije kod svog, jučer izostalog člana, prof. Igora Matijašića.  
Ono što im nije uspjelo protiv Brooklyna na prazna vrata, Dugonji i Glavonji uspjelo je na postavljenu obranu.
Pridružio im se i Dario Vurnek, te trostruki strijelac Ivo Krajinović.
Međutim, prema skromnom mišljenju Vašeg izvjestitelja, prvo ime susreta, baš kao i protiv Brooklyna, bio je omaleni Tomislav Kralj, čija mirnoća i sklonost jednostavnim rješenjima naprosto fascinira.

1. CB Lula - Končar   2 : 0 (bb)
2. HiP izgradnja - DiPa, odgođena za 03.09. u 17:30 sati
3. CB Talir - CB Brooklyn   0 : 0  (0 : 2; 27m) (Kusturić, Bukovčan)
4. SC Flegar 1 - Prijatelji Samobor   2 : 0  (1 : 0) (Ferenček '7, '12)
5. VNK Polet Rukavina promet - SC Flegar 2   2 : 0 (bb)
6. REP:  CB Talir - Prijatelji Samobor   6 : 1  (1 : 0) (Jurčić '1; Vurnek '12; Jurinić '13; Krajinović '15, '16, '18   -   Otmačić '17)
Prijatelji: Željko Črnko, Tomislav Otmačić, Ivica Petrić, Zdenko Šmid, Mario Bartaković.