IspisU nedjelju, 26.09.2021. završeno je kompletno natjecanje 41. izdanja Večernjakovog malonogometnog turnira Kocka OŽUJSKO 2021.  u Prečkom.
Na turnir se prijavilo ukupno 75 ekipa, 24 natjecatelja u izvođenju kaznenih udaraca s gola na gol, te 8 parova u kartanju bele.Na rasporedu su bile utakmice u nogometu na male golove, u konkurenciji veterana, rekreativaca, novinara i sponzora, Prvenstva Prečkog i osnovnih škola s područja naselja.
Suci koji su (ne)uspješno turnir priveli kraju bili su Robert Iveković, Damir Starčević, Damir Presvetli Požgaj, te njihov koordinator i povjerenik Branko Pajk.
Najzastupljenija kvartovska obitelj koja je nastupila na turniru je obitelj Bukovac, na čemu smo im neizmjerno zahvalni, jer samo na taj način kvartovski šport može imati svjetliju budućnost.
Mama Svijetlana bila je mecena na kvartovskom prvenstvu, dok su tata Hrvoje i sin Ivan (ne)uspješno pokazivali svoje nogoloptačko umijeće.
Tata Buki igrao je sve moguće turnire i iz svih je poispadao, pa čak i iz onih iz kojih je to bilo nemoguće, dok je sin Buki izgubio samo u utakmici 6. razreda Osnovnih škola Prečkog.
No, za malog Iveka još ima nade i vjerujemo da će s ponosom osvijetlati obraz mame Svijetlane, dok .........

Svake godine na turniru se dodjeljuju nagrade Josip Seljan Bimbo za Legendu Kocke.
Ove su godine bili nominirani, ispred voditelja Vladimir Andročec Lac, ispred igrača Željko Kučko Kec, te ispred sudaca Vladimir Horvat Čumpo.
Čestitamo im na ulasku u Kuću Legendi, te zahvaljujemo na svemu što su učinili na promociji kvarta Prečko i samog turnira Kocka.


8. Kosta & Šiljo Cup, Prvenstvo Prečkog u nogometu na male goloveNakon 2018. godine, Štefanićeva se ponovno upisala na veliki prijelazni pehar dvojice pionira malog nogometa u Prečkom, Konstantina Koste Konstantinovića i Dragutina Šilje Šilipetra.
Sve utakmice su do posljednjeg trenutka bile neizvjesne, titula je mogla otići i u nečije druge ruke, ali su se Štefičari, na kraju pokazali najspretnijima i najkonkretnijima, te će zasluženo slijedeće dvije godine nositi titulu prvaka Prečkog.
Slijedeće godine nam slijedi 2. turnir 8 kafića Prečkog, u kojem naslov brani Rakija bar Prečko.
Najbolim igračem proglašen je Filip Bolf Radanović iz pobjedničke ekipe, dok je trofej Mladen Premužić Popay za Fair play, koji se inače dodijeljuje posljednjoplasiranoj ekipi; ove godine Hristićevoj, Besnom i njegovim Maradonama, a na inicijativu Borne Soldata Besnog, uručen Bruni Petermanu iz Štefanićeve zbog njegovog  korektnog poteza iz polufinalne utakmice (neupućeni o istome mogu pročitati u rezultatima na našoj stranici od 12.09.2021. godine). 
Osim pehara u trajno vlasništvo i prijelaznog u povratno, najuspješnije ekipe nagradili su i naši prijatelji turnira i Dobri susjedi:
1. Štefanićeva - Pizzeria Gigi (Petrovaradinska 39)
2. CB Brooklyn - Restoran Kod Dede (Prečko 5c)
3. Foolir bar - Ali kralj Kebaba (shoping centar istok)
4. KS Svijetlana - Pečenjarnica Prečko (tržnica Prečko zapad)

1/2 finale
1. CB Brooklyn - KS Svijetlana   3 : 2  (2 : 0) (Karlović '3; Rauch '7; Fištović '12  -  Tonković '10; Šupe 16)
2. Štefanićeva - Foolir bar   2 : 0  (1 : 0) (Sekulić '7; Cvetko '16)

3. mjesto - 27m
KS Svijetlana - Foolir bar   0 : 1 (Krešo)
Svijetlana: Tonković -; Horvatić -; Bukovac -.
Foolir: Šilipetar -; Ćutuk -; Krešo +.

Svijetlana: Filip Tonković, Matija Havidić, Jakov Šupe, Hrvoje Bukovac (još su nastupili: Marko Radanović, Danijel Horvatić, Branko Pajk, Neven Biti).
Voditeljica: Svijetlana Bukovac.

Foolir bar: Donald Suvajac, Vladimir Ćutuk, Mario Krešo, Vedran Janković (još su nastupili: Ivan Parlov, Kristijan Topolko, Dominik Ledinski, Dean Sljepčević, Ivan Hajdić).
Izbornik: Luka Bratković.
Voditelj: Ivica Šilipetar Špica.

FINALE:
CB Brooklyn - Štefanićeva   2 : 5  (1 : 2)
Suci: bez.
Koordinator: Branko Pajk.
Delegat/zapisnik: Viktor Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelci: 0 : 1 Sekulić ('3); 1 : 1 Karlović ('5); 1 : 2 Cvetko ('7); 1 : 3 Sekulić ('12); 1 : 4 Bolf Radanović ('14); 2 : 4 Budimir ('15); 2 : 5 M. Bartolić ('16).

CB Brooklyn: Borna Pajk, Robert Karlović, Tin Rauch, Luka Fištrović, Dino Budimir, Filip Jugkala, Nino Rašidagić.
Voditelj: Danijel Horvatić Truba.

Štefanićeva: Bruno Peterman, Marko Sekulić, Marko Drempetić, Filip Radanović, Mateo Bartolić, Toni Kolak, Josip Cvetko (još su nastupili: Viktor Bartolić, Filip Jaković)
Voditelj: Toni Kolak. 
________________________________________________________

7. S.C. Flegar cup za veteraneIako ih prije početka natjecanja nitko nije stavljao ni na mapu potencijalnih pobjednika, Jablanovi (Dražen) Hebači iz Projekt zone pokazali su se kao najugodnije iznenađenje turnira, te na kraju, pametnom igrom protiv, možda, i renominiranijih suparnika (CB Talir, PSV, CB Ol in) zasluženo odnijeli tituliu pobjednika na 7. Flegarovom veteranskom turniru.
U finalu su poslije boljeg izvođenja udaraca s 27m bili uspješniji od jednog od favorita turnira CB Brooklyna iz Prečkog, koji je na turniru nastupio u impresivnom sastavu, te još u 1/4 finalu izbacio 1. nositelja i prošlogodišnjeg pobjednika S.C. Flegar.
No, nisu računali na Jablanovih 7 samuraja sa zagorskih brega, za koje je nastupio i zagorski Figo kaj driblja k'o Cigo, Mario "hladan sam kak špricer" Majsec, koji se na kraju, apsolutno zasluženo, okitio i titulom za najboljeg igrača turnira.
U uvertiri finala, u utakmici za 3. mjesto, CB Ol in je rutinirano savladao Končarevce.
OL in su prošle godine bili finalisti, ove su 3., logički ih slijedeće godine vidimo na 4. mjestu.
Končar je prošle godine ispao u 1/4 finalu, ove u 1/2 finalu, te po tom slijedu događanja iduće godine ne bu ni nastupili.

Najboljeg igrača Marija Figa Majseca, Vinarija Adžić još je nagradila jednim prigodnim poklon paketom svojih vrhunskih vina, dok se pobjednička ekipa
Projekt zona odrekla svoje kompletne nagrade (3.000,oo kn) u korist Eme i Antonija Čuljka, Dječjeg vrtića Prečko, te Osnovne škole Glina
.

3. mjesto
CB Ol in - Končar   3 : 1  (1 : 0)  (Suvajac '3; Babić '12; Uroić '14 - Belobrk '16)

CB Ol in: Donald Suvajac, Slaven Uroić, Hrvoje Radaš, Nikola Babić, Josip Banek (još je nstupio Ivan Piškor).
Voditelj: Josip Banek.

Končar: Vedran Lovretić, Janko Bernardi, Marijan Petričec, Danijel Krapinec Pančo, Gordan Krapinec Toro, Filip Belobrk (još je nastupio Ivan Matijević).
Voditelj: Vedran Lovretić.

FINALE
CB Brooklyn Prečko - Projekt zona HNKNS   0 : 0  (1 : 2 - 27m)
Suci: Branko Pajk i Robert Iveković.
Delegat/zapisničar: Viktor Četa i Damir Ibrahimović.

27m: 0 : 0 Bukovčan (promašio); 0 : 0 Kalcina (promašio); 1 : 0 Kusturić; 1 : 1 Majsec; 1 : 1 Leskovar (promašio); 1 : 2 Vukov.

CB Brooklyn Prečko: Darko Bukovčan, Kristijan Coha, Dragan Kusturić, Davor Guštin, Igor Leskovar, Marko Kovačec, Darko Vučić.
Voditelj: Siniša Orlić.

Projekt zona HNKNS: Dražen Jablan, Mario Majsec, Edin Bašić, Andrija Vukov, Tomislav Pinjuh, Mate Kalcina (još je nastupio Tomislav Višević).
Voditelj: Dražen Jablan.
__________________________________________________________________

2. OŽUJSKO cup za rekreativceU finalu rekreativnog OŽUJSKO cupa gledali smo reprizu prošlogodišnjeg izdanja između 22000 milja i domaćih dečki iz CB Talira.
Iako je napredak Bucinih beba vidljiv, morat će pričekati još godinu dana, ne bi li skinuli s trona, za sad, nedodirljive Remetinčane (naime, većina igrača pobjedničke ekipe nastupa za VNK Remetinec).
Presudio je pogodak Tine Čirjaka iz 15. minute, koji se u konačnici okitio i titulom najboljeg igrača 2. izdanja rekreativnog OŽUJSKO cupa u Prečkom.
Za one neupućene, podsjetit ćemo, u rekreativni turnir je , također, seniorski, a u njemu nastupaju igrači koji smatraju kako im je konkurencija u Glavnom turniru prejaka, ali istovremeno ne smije biti preklapanja, tj. igrači moraju odabrati hoće li nastupiti isključivo u Glavnom ili u Rekreativnom turniru.
Naravno, i dalje, igrači koji igraju seniorski turnir, ukoliko zadovoljavaju uvjete, mogu nastupiti i u veteranskom turniru. 
Jednako kao i Marija Majseca, i Tinu Čirjaka Vinarija Adžić nagradila je poklon paketom svojih vrhunskih vina.

FINALE
22000 milja - CB Talir Prečko   1 : 0  (0 : 0)
Suci: Branko Pajk i Robert Iveković.
Delegat/zapisničar: Viktor Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelac: 1 : 0 Čirjak ('15).

22000 milja: Tino Čirjak, Slaven Uroić, Donald Suvajac, Nikola Babić, Josip Banek, MIslav Banek.
Voditelj: Tomislav Lauš Laki.

CB Talir Prečko:Tomislav Kralj, Dario Vurnek, Mario Jurčić, Damir Hržica, Darko Šimunić, Goran Žabčić.
Voditelj: Mario Bucifal Buco.
____________________________________________________________

14. FOTEX media cup +U finalu 14. Fotex MC+ natjecanja novinara i prijatelja turnira, našli su se dvostruki pobjednici iz 2009. i 2014. godine, Hrvatska radio televizija (HRT) i dvostruki (ne)uspješni finalisti iz 2017. i 2018. godine, Cedevita.
Treća sreća u potpunosti je bila naklonjena Cedevitama, koji su visoko, kao nekad Dinamo Partizan, nadigrali svoje prijatelje, a u ovoj utakmici suparnike, s hrvatske dalekovidnice.
Cijeli turnir, kao i finalnu utakmicu, briljirao je tragičar iz prošla dva finala, dečko kojem je najviše bilo stalo do ovog naslova, te je na kraju i zasluženo proglašen za Pinokija iliti najboljeg turnira, Ivan Androlić iz redova Cedevite.
Zbog poslovnih obveza, alfa i omega HRT-a Marko Šivak nije mogao računati na svoje ponajbolje pojedince (Luku Petrinca, Danijela Blageca, Nikolu Bonačića Krešića, te Brunu Barića), ali to ne umanjuje konačni uspjeh Tedescijevih zvijezda.

FINALE
HRT - Cedevita   0 : 5  (0 : 2)
Suci: Branko Pajk i Robert Iveković.
Delegat/zapisničar: Viktro Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelci: 0 : 1 Primorac ('7); 0 : 2 Androlić ('8); 0 : 3 Hernaut ('10); 0 : 4 Hernaut ('12); 0 : 5 Androlić ('16).

HRT: Krešimir Horvat, Miroslav Gašpert, Marko Šivak, Iven Fedor, Ivan Dorian Molnar (još su nastupili: Luka Petrinec, Danijel Blagec, Nikola Bonačić, Krešić, Bruno Barić).
Voditelj: Marko Šivak.

Cedevita: Krešimir Hernaut, Silvio Vidak, Vedran Zlatić, Tomislav Primorac, Ivan Androlić, Josip Cirak (još su nastupili: Ante Goluža, Vedran Škorić, Aleksandar Savić, Jakov Šimunović, Hrvoje Šimunović).
Voditelji: Krešimir Pinki Hernaut i Ivan Del Boy Androlić.
________________________________________________________

14. tradicionalni malonogometni susreti Osnovnih škola Prečkog, Prečko (Maršalica) - Nikole Tesle (Tesla)

 

 Od prošle godine, zahvaljujući dvojici športskih ambasadora Prečkog, Branku Struparu i Borni Sosi, ponovo su pokrenuti susreti Osnovnih škola, u kojima se sastaju dječaci 6. i 8 razreda obiju škola, te njihovi bivši učenici, a osvajači našeg turnira, u statusu Legendi.
Za razliku od prošle godine, kada, zbog pobjeda dječaka i djevojčica OŠ Prečkog, utakmica Legendi nije rezultatski ništa značila, ove godine nije bilo tako.
U konkurenciji 6. razreda pobijedila je OŠ Prečko, dok je u onoj 8. bila bolja OŠ Nikole Tesle.
Tako je ukupnog pobjednika odlučivala utakmica Legendi obiju škola, a osvajača našeg turnira.
Nakon što je regularno završilo neodlučeno, pobjednika su odlučivali udarci s 27 metara.
Tu se puno skoncentriranijima pokazali bivši učenici Maršalice, a pobjednički pogodak postigao je Branimir Milanković, te ponovo veliki prijelazni pehar odnio u svoju bivšu školu, sadašnju OŠ Prečko.
Da pojasnimo onima koji nisu iz Prečkog i onima koji su se kasnije doselili, učenici nastupaju za OŠ Prečko i OŠ Nikole Teske, dok bivši učenici i osvajači Kocke nastupaju za svoje "bivše" škole, kvartovski, žargonski, slengovski rečeno Maršalicu i Teslu.

1 : 0; 6. razredi

OŠ Prečko - OŠ Nikole Tesle   2 : 0  (0 : 0)
Sudac: Branko Pajk.
Delegat(zapisničar: Viktro Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelci: 1 : 0 Komar ('12); 2 : 0 Bočanča ('16).

Prečko: Toma Šiljeg, Mislav Bolanča, Luka Komar, Petar Habek.
Voditelj: prof. Danijel Muić.

Nikole Tesle: Filip Golubić, Anjte Karin, Fran Tica, Ivan Bukovac, Leon Sušanj.
Voditelj: prof Luka Wintersteiger.

1 : 1; 8. razredi

OŠ Prečko - OŠ Nikole Tesle   1 : 5  (0 : 2)
Sudac: Branko Pajk.
Delegat/zapisničar: Viktor Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelci: 0 : 1 Lobaš ('3); 0 : 2 Perić ('7; ag); 1 : 2 - ('9); 1 : 3 Laškaj ('12); 1 : 4 Laškaj ('14); 1 : 5 Laškaj ('16).

OŠ Prečko: Patrik Težak, Mladen Delić, Dominik Hajdaš, Benjamin Hrelec, Ivan Jukić, Luka Perić.
Voditelj: prof. Danijel Muić.

OŠ Nikole Tesle: Filip Laškaj, Matija Reljković, Roko Dujilo, Đivo Lobaš.
Voditelj: prof. Luka Wintersteiger.

2 : 1; Legende Kocke

Maršalica - Tesla   2 : 2  (1 : 1; 5: 2 - 27m)
Sudac: Robert Iveković.
Delegat/zapisničar: Viktor Četa i Damir Ibrahimović.

Strijelci: 1 : 0 Herceg ('3); 1 : 1 Coha ('7); 1 : 2 Coha ('12); 2 : 2 Bukovčan ('16).


27m: 1 : 0 Bukovčan; 1 : 0 Coha (promašio); 2 : 0 Pajk; 2 : 0 Nedelić promašio; 3 : 0 Milanković.

Maršalica: Marinko Mavrović, Darko Bukovčan, Željko Kučko, Damir Herceg, Darko Vučić, Branko Pajk.
Voditelj: Branimir Milanković.

Tesla: Kristijan Coha, Ivica Nedelić, SIniša Orlić, Donald Suvajac.
Voditelj: Milan Nesvanulica.